Tidleg somarhelsing 2023

«Det går framleis jamnt bra» konstaterer eg frå toppetasjen i hjørnet på B-blokka Ulvahaugen 10.

På Vestlandsforsking er det utvikling med nye unge kollegaer og heldigvis mykje å gjere. Campus Sogndal er ein fin arbeidsplass. Miljøet veks og bygda er i vekst. Det står ikkje gale til når dei heftige diskusjonane her går på kvar nye skular, barnehagar og idrettshallar skal ligge, og utfordringar knytt til at høgskulen vil bli universitet.

Privat fekk eg i år og attval som styreleiar i Saftkokaradn og i lokallaget Tekna Sogn og Fjordane.
I supporterklubben Saftkokaradn, som har 100+ betalande medlemar, gledar eg meg over at vi har god utvikling, med nye aktive unge krefter, godt tribuneliv og gode sportslege opplevingar. Vi nyt no å sjå herrane på tabelltoppen i Obos med fin fotball og unge talent på bana, og å sjå at jentene i år og er dei unge lovande som gjer det skapeleg i 2.divisjonsavdelinga med sin snittalder på ca 17. Eg tykkjer det er kjekt at lokallaget til Tekna SFj veks stadig og nærmar seg 650.

Eg har fått vel eit år no som styremedlem i Sogndal Fotball. Det er spennande og engasjerande det og. Det har vore utfordrande, men eg meiner vi har fått til utvikling og har teke tak. Samanhengen mellom sportslege resultat og økonomi er som kjent sterk i fotballen. Spelarsal og vidaresal, sponsormarknad og tv-inntekter betyr økonomisk mest, men aktive tribuner og godt spel påverkar dei tre faktorane vesentleg. Norsk fotball er i vekst og lokalfotballen hadde ein fin 16.mai med gledeleg mykje folk. Kjekt med over 1000 på tribunene både i Årdal og Førde i tillegg til at vi fekk ei god oppleving på Fosshaugane. Det gjer godt å endeleg får kjenne på optimisme rundt laget i bygda att!

Den fysiske formen er eg ikkje nøgd med. Den var bra nok til at eg spelte ein heil treningskamp, som stasjonært oppspelspunkt og litt som keeper. Hyen har mange unge og dei får halde på i 6.divisjon utan meg fram til somarpausen. Når ungdome reiser på sine studier eller anna i haust so får heller ein naudreserve melde seg til teneste om det behøvst.

Sigersopplevingane i fjor på supportertur med landslaget til Serbia og Sverige gav veldig meirsmak. Det blir tur til Kypros og Skottland i år. Det får våge seg med flyreisene.

Somarplanen er ellers kortreiste turar i Sogn pluss fiskeferie med familie, ein tur til stormøte i Tekna i Tromsø og ein udefinert blåtur med nokre bekjente. Ein konsert eller to bør det og bli.

God somar!

Reklame

About heimset

Senior Resarcher at WNRI/Vestlandsforsking Orcid: https://orcid.org/0000-0003-3515-6809 Leiar i Saftkokaradn, supporterklubben til Sogndal Fotball og Sogndal Fotballklubb Damer. Leiar i Tekna Sogn og Fjordane avdeling. Styremedlem i Sogndal Fotball og Fjordkonferansen. Administrasjonsmedlem for nettverket IT-Forum Vest
Dette innlegget vart posta under Uncategorized. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.